Любомир Янчев - Част II

 

Любомир Янчев е само на 21 години и притежава технологичен startup. Започнал е да програмира още на 7 години и от тогава печели призовите места на много състезания в България, Европа и света. Таекуондото, с което се занимава още от първи клас, заедно със състезанията по програмиране изграждат в Любо качества помагащи му да се справя отлично в джунглата наречена бизнес. Благодарение на тях и екипа си той съумява да привлече инвеститори, които да му помогнат в развитието на хардуерния startup Melissa. Идеята му за стартиране на бизнес се заражда от един училищен проект и в момента компанията се състои от около 20 човека екип и работи в повече от 18 страни по света. Техният продукт се казва Melissa и ви позволява да управлявате климата в дома си през телефонаMelissa работи с огромно разнообразие от марки и модели климатици само с натискането на екрана на умния ви телефон.

Не пропускайте да чуете и първата част от разговора с Любомир Янчев тук!

Бележки към епизода

(Кликни на времето, за да прескочиш директно до желание момент от епизода.)

 • Кой успява в България? Трябва да си твърдоглав и да не се отказваш след провалите. Човек трябва да има спортна злоба.
 • Какво те кара да продължаваш напред и да не се отказваш? Иска ми се в България да има повече добри примери. Много се радвам, когато видя че съм помогнал на някой.
 • Кой е най-добрият съвет, който си получавал? Да увеличим цената на Melissa. Щом вдигнахме цената на продукта ни продажбите тръгнаха нагоре.
 • Коя е най-лошата ти черта? Понякога бягам в двете крайности – в един момент пускаме нещо, което не работи добре, а в другия го бавим, за да бъде перфектно.
 • Коя е най-силната ти черта? Това че не ми пука.
 • Коя е последната книга, която прочете и ти направи впечатление? Книгата, която ми е помогнала много в бизнеса и живота е Pitch Anything на Орен Клаф. В книгата се казва, че едно от най-важните неща в повечето ситуации е да чупите рамката.
 • Препоръчай онлайн тул. Evernote, Skitch – това е приложение, което ти позволява да правиш снимки на екрана, да изрязваш и да слагаш балончета и бележки върху снимката.
 • Човечеството създава колония на нова планета идентична на Земята и ти решаваш да заминеш. Можеш да вземеш 3 неща със себе си. Кои ще са те? Не съм привързан към предметите. По-скоро бих взел някой човек със себе си.
 • На планетата са ти подсигурени храна и подслон. Не познаваш никого. Разполагаш с лаптоп и 1000 пари. Трябва да започнеш отново от 0-та. Какво ще направиш през първите 7 дни? Ще разбера от какво се нуждаят хората и ще се опитам да им го дам.
 • Като завършек какво би казал на хората, които ни слушат? Не се прави че работиш. Знай каква ти е целта и измервай резултатите си.
 • Как и къде нашите слушатели могат да се свържат с теб? Лесно – чрез Facebook или Twitter.

Не пропускайте да чуете и първата част от разговора с Любомир Янчев тук!

Слушай ни и на своя телефон:

WakeUp and StartUp

Събуди се за успеха!

Научавай всичко за StartUp екосистемата и бизнеса в България директно от твоята поща и се събуди за успеха!
Имейл
Име
Secure and Spam free...